تلاش می کنم تا منویات مقام معظم رهبری در خصوص پرورش ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم اجرایی شود
دکتر "حبیب الله عزیزی" نقش آفرین و مبتکر برنامه ی نغمه های نورانی و صاحب نظریه مدیریت عارفانه، در گفتگویی از لزوم اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در خصوص پرورش ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم در کشور سخن می گوید.
وی که عضو هیأت مدیره و مدیرعامل موسسسه فرهنگی قرآن و عترت آیات هدایت، کارشناس مدیریت و معارف اسلامی و کارشناس ارشد عرفان اسلامی است، به پاس پنج سال حضور در دفاع مقدس مفتخر به دریافت دکترای افتخاری شده و دارای گواهینامه " نوین سازی روش های آموزش معارف اسلامی " از آیسیسکو (ISESCO) است.
در همین رابطه گفتگویی را با این فعال قرآنی ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید.
دکتر عزیزی که عنوان پایان نامه ارشدش نقش عرفان در مدیرت بوده، درباره مسئولیت های فعلی اش می گوید: بنده از سال ۱۳۸۳ تا کنون مدیرعامل و عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی قرآن و عترت آیات هدایت (به آدرسWWW.AYATEHEDAYAT.IR ) هستم، همچنین از سال ۹۶ نیز ریاست هیات مدیره اتحادیه موسسات و تشکل های مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان قم نیز به بنده واگذار شد که علاوه بر آن ۶ سال است که عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم هستم.
او البته پیش از این، فعالیت گسترده و اثرگذاری در مراکز علمی و آموزشی سراسر کشور داشته است.
دکتر عزیزی خود در این باره می گوید: اگر بخواهم به همه عناوین خود اشاره کنم خیلی زمان می برد. لذا مختصر خدمتتان عرض کنم که سال ۵۸ پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنده به عنوان مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منطقه گیلان و سپس قزوین فعالیت کردم. بین سالهای ۶۰ تا ۶۵ معاون امور تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه بودم که به واسطه مدیریت بحران در زمان دفاع مقدس سال ۱۳۶۵ به عنوان مدیر نمونه سال برگزیده شدم. پس از کرمانشاه بین سالهای ۶۵ تا ۶۷ به عنوان مدرس در مرکز تربیت معلم شهید باهنر اراک که زیر نظر دانشگاه فرهنگیان بود تدریس کردم. سال ۶۸ به قم آمدم و تا سال ۸۹ در مرکز آموزش عالی فرهنگیان و مراکز تربیت معلم قم تدریس کردم که حاصل آن تربیت بیش از ۳ هزار معلم قرآن کریم در دانشگاه فرهنگیان بود و البته باز هم در سال ۶۹ مدرس نمونه ی کشور شدم.
وی ادامه می دهد: من در سال ۷۲ عضو اولین دوره هیئت مدیره مهد قرآن کریم کشور و مدیر مهد قرآن قم شدم که تا سال ۸۲ ادامه یافت. سال ۸۵ مدیر بخش سازمان ها و نهادهای دولتی و مردمی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شدم و یکسال بعد مسئولیت و مدیریت بخش بازرسی پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به من سپرده شد.
او همچنین می گوید: بنده افتخار داشتم که بین سالهای ۶۸ تا ۸۹ مدیرگروه قرآن مراکز تربیت معلم قم باشم. علاوه برآن برای ۵ سال و از سال ۸۳ مشاور قرآنی مدیر کل برنامه ریزی و تألیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش بودم که به نظرم به لحاظ اهمیت کتب درسی و نقشی که در تربیت نسل جدید ایفا می کنند این مهم برای بنده مسئولیت خطیری بود.
دکتر عزیزی در حالیکه به عضویت ۵ ساله خود در کمیته برنامه ریزی دانشگاه فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش بین سالهای ۸۳ تا ۸۸ اشاره می کند، می افزاید: بنده در سالهای ۶۵ تا ۸۹ عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم(ص) بودم و در محدوده سالهای ۸۲ تا ۹۹ که دو اتحادیه با هم ادغام شدند برای شش دوره عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور بودم.
او تصریح می کند: از سال ۸۴ تا کنون مدیر کمیسیون آموزش اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور هستم و بین سالهای ۹۳ تا ۹۶ رئیس هیات مدیره اتحادیه تشکل های قرآن و عترت استان قم بودم و در حال حاضر نیز عضو هیات موسس اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت با اسم اختصاری (مدغم) هستم که در سالجاری آغاز به کار کرده است.
وی می افزاید: علاوه بر اینها بنده افتخار همکاری با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به منظور ارائه طرح احیای معاونت امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش پس از انحلال آن در دولت اصلاحات را داشته و مدیریت تدوین طرح جامع آموزش قرآن کریم وزارت آموزش و پرورش، مدیریت تدوین طرح تربیت داوران فنون قرائت، حفظ و معارف قرآن کریم در دو سطح عمومی و تخصصی و مدیریت تدوین برنامه و سرفصل های دوره ی آموزش فعالیت های قرآنی را در کارنامه خود دارم.
مدیر موسسه ی آیات هدایت همچنین به برپایی دوره ی آموزش مدیریت به صورت فشرده (یک هفته ای) در قالب پنج کلاس برای بیش از صد مدیر قرآنی کشور توسط اتحادیه ی تشکل های قرآنی اشاره می کند که با همکاری موسسه ی آیات هدایت اجرا شده است.
وی در خصوص خدمات ارزنده خود به جامعه قرآنی می گوید: مدیریت و تربیت پنج هزار ( ۵۰۰۰ ) حافظ قران کریم در قم در فاصله سال های ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۲ و دو سال تلاش حقوقی برای احیای قانون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان قرآن کریم (ابطال تبصره های مغایر با این قانون توسط دیوان عدالت اداری در شهریور ۱۳۸۳) از دیگر اقداماتی است که توفیق ارائه آن را داشته ام.
دکتر عزیزی تاکید می کند: به برکت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) و تلاش های ارزشمند محبان قرآن و اهل بیت (ع)، قم امروز از لحاظ کمیت و کیفیت، در رتبه اول حفظ قران کریم قرار دارد.
وی که تاکنون بارها در شهرهای مرزی کشور حضور یافته و با تلاش های مکرر جهت سازماندهی موسسات قرآن و عترت و گره گشایی از مشکلات آنان، چهره ای نام آشنا برای فعالین قرآنی به شمار می رود، کوشیده است تا با آسیب زدایی از روش های تدریس قرآن در کلاس های قرآنی موسسات شهرهای مرزی با عنوان "روش درمانی بالینی" موجب ارتقا کیفیت آموزشی در آن مناطق شود.
دکتر عزیزی در خصوص کتاب هایی که تاکنون تالیف نموده می گوید: کتاب "نغمه های نورانی" و "تاثیر زبان آموزی در راهکارهای آموزش قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی" تا کنون با استقبال جمع کثیری از مدیران مدارس کشور مواجه شده و تسهیل تلاوت دانش آموزان در مدارس مجری را در پی داشته است.
او در خصوص "مقاله علمی نقش عرفان در مدیریت" که موضوع پایان نامه ارشد وی بوده است نیز می گوید: خوشبختانه این مقاله در همایش مدیریت اسلامی، به عنوان مقاله برتر شناخته شد و در مجله تخصصی مدیریت اسلامی درج گردید تا محققین به عنوان یک منبع ارزشمند از آن بهره بگیرند.
اثر نو و ماندگار "بسته ی زبان آموزی قرآن کودکان" از کارهای ماندگار و ارزشمند این فعال قرآنی است که خود درباره آن می گوید: این اثر نتیجه سال ها تلاش و همراهی دلسوزانه است که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) و در جمع اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم توسط آیت الله سعیدی، تولیت محترم بارگاه مکوتی حضرت معصومه(س) و اساتید و مدیران قرآنی رونمایی شد و گزارش خبری آن به عنوان اثری نو از رسانه ملی پخش شد.
وی یادآوری می کند: علاقمندان می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی WWW. NNRN.IR از جزئیات این اثر فاخر باخبر شوند.
دکتر عزیزی در پاسخ به این سوال که برنامه های در دست اقدام جنابعالی در گام دوم انقلاب اسلامی چیست، می گوید: تشکیل تیم مطالعاتی برای تدوین بسته سال دوم زبان آموزی قرآن کودکان، برگزاری برنامه های مجازی قرآن و معارف اهل بیت (ع) برای کودکان به زبان های مختلف با هم افزایی موسسات توانمند، پایه گذاری اعطای نشان استاندارد کیفیت آموزش قرآن کریم، تدوین اصول، مبانی و روش های اجرایی گسترش حفظ قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران از برنامه های در دست اقدام است که تلاش می کنیم در کمترین زمان ممکن تحقق یابد.
او البته می گوید: یکی از برنامه های موسسه پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری، حضرت امام خامنه ای مد ظله العالی، برای تربیت ده میلیون (/۰۰۰/۰۰۰/۱۰) حافظ قرآن کریم است و بنده برای تحقق این امر مهم و زیرساخت عظیم فرهنگی برنامه های زیادی دارم که با توجه به تجربیات فراوان در مدیریت فرهنگی و ارائه روش های خلاقانه، چنانچه راهبردهای بنده مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد تحقق این امر امکان پذیر خواهد بود.